Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Skönheten

  

bedövande är den skönhet

som just nu finns utanför

mitt fönster

 

naturen med hela dess skapelse

bjuder mig på en skönhet

och rikedom som bara finns

just nu

 

björkens skira musöron

häggens knoppar

fåglarnas sånger

hörs från alla håll

 

bedövande är min kärlek

till all den grönska som just nu

är som allra vackrast

 

i rabatten har gullvivan

jag satte för två år sedan

kommit upp

den ger mig glädje

att få se att den vill växa

här i min rabatt

förra året syntes den inte till

 

fänrikshjärtat har börjat blomma

med ljust rosa blommor

påskliljorna har börjat knoppas

pärlhyacinten står ännu ståtlig

i kanten på rabatten

 

det är en bedövande lycka

att få njuta av allt detta

en vacker morgon som i dag

i början på maj månad

 

 

anits 5 maj 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-05 08:20



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Ja, tänk vad mycket det finns att njuta av så här på våren...ljuvligt...
2014-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Härligt!
Jag har sett en del gullvivor här i Gävle också.
Snart är det väl dags för min personliga favorit, liljekonvaljen.
2014-05-08

    ej medlem längre
Hej Stina, här uppe väntar vi på knoppar å grönska å det var minus i morse....
2014-05-06

  Bibbi VIP
Håller med Dig.
2014-05-06

  ULJO
Briljant diktat
2014-05-05

    Birgersdotter VIP
Fint
2014-05-05

  Eva Helene VIP
I tacksamhet skrivet. Fint!
2014-05-05

  Lars Hedlin
Verkligen vackert!
2014-05-05

  M M Mannheim VIP
Fint diktat!
2014-05-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP