Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De är så fina!


Silverfåglarna



De söta fåglarna,
jag aldrig, förut, sett -
har kommit in i mitt liv,
som genom ett trollslag!

De har något 'troget'
över sig och hannen är
värsta skönsångaren; Sången
går rakt in till hjärteroten!

De är, ganska, stora.
Undrar vad de livnär sig på.
Äckliga smådjur? Eller får
de mat av människor?

De är silvergrå med fina
vita å svarta detaljer.
Liten näbb, kraftig stjärt.
Otroligt vackra vingpennor!

De är exhibitionister å
fromma narcissister.
Jag har sett dem i 5 år, nu.
Glad åt å se å höra dem, än!

De är flera nummer större,
än ordinära duvor.
Vad får mig att tro att de
avlades Påsken 2009? ---






Fri vers av Marianne Räf
Läst 133 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-05-20 09:06



Bookmark and Share


  ULJO
Fenomenalt skrivet som vanligt från din gyllene penna
2014-05-20

    Dan Myrbeck
Bra skildring!
Undrar vad dom skriver med
sina vingpennor?
2014-05-20

  byggpoeten
Härligt skrivet!
Förmedlar en otroligt bra känsla:)
2014-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf