Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto på min rabatt.


Undran

 

vad håller du på med

orden kom någonstans ifrån

som lät långt borta

ändå nära

 

jag reste mig upp

såg mig om

kunde inte förstå

vem som pratade

om det var till mig

eller någon annan

 

då kände jag röklukt

i bilen på vägen bakom mig

satt en man och rökte

 

jag tittade på honom

jag rensar ogräs

är det så konstigt

svarade jag honom

 

du står så konstigt

du ska stå på knä

då får du inte ont i ryggen

 

jag har inte ont i ryggen

svarar jag mannen

fortsätter rensa ogräs

 

i morgon har du det

säger han

 

jag vill inte fortsätta diskutera

hur jag ska rensa ogräs

så jag slutar

går in på altanen

sätter mig

låtsas börja läsa i boken

som ligger på bordet

 

det kommer en man gående

stannar vid bilen

han säger något

till mannen i bilen

så öppnar han dörren sätter sig i baksätet

den rökande mannen

startar bilen

innan han stänger fönstret

säger han

 

kom ihåg vad jag sa

om du har ont i ryggen i morgon

 

visst kändes det att jag rensat ogräs

det var mest för det är

jobbigt att balansera i slänten

framför rabatten

 

det har känts i benen

men aldrig jag fått ont i ryggen

av att rensa ogräs

 

 

anits 22 maj 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-05-23 00:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Det var lite osvenskt att göra som han gjorde...de flesta säger ingenting... själv tror jag att han ändå brydde sej lite och inte ville att du skulle få ont i ryggen...
2014-05-24

  Larz Gustafsson VIP
Själv blir jag EXTREMT irriterad när folk ska lägga sig i. Och Gävle är en stad där folk lägger sig i ALLT.
Istället för att sköta sitt eget vill de sköta mitt.
Men jag reser mig till motvärn i flammande kamp.
2014-05-23

  Lars Hedlin
Ja det finns alltid de som vill lägga sin näsa i blöt..kram vännen!
2014-05-23

    ej medlem längre
Tänker på utrensningarna i gamla Sovjet!
2014-05-23

  Bibbi VIP
Tänk vad folk ska lägga sig i:-(
2014-05-23

  ULJO
Intressant skrivet med ett briljant språk
2014-05-23
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP