Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BREV TILL ANDRA SIDAN

Hej, lilla bror!

Skriver en hälsning till dig på din stora dag! Den som jag alltid gratulerat dig på, sedan du gjorde stordåd och blev nykter alkoholist.

Tyvärr kan jag inte ringa den här gången. Ditt abonnemang på jorden har upphört. Kommer du ihåg hur vi skrattade varje år när du fick mitt samtal på Folknykterhetens dag?

Att du kämpade dig fri från spriten var en stor seger, som tog dig många slitsamma år. Men till sist lyckades du. Och detta måste firas varje år! Även fast du lämnat jordelivet för en annan värld.

Din stora dröm om en motorcykel infriades också. Den var nykterhetens gåva. Precis som din älskade hustru.

Undrar om du kör ett varv bland molnen idag? Ofta bad jag dig att ta det lugnt i trafiken.  Naturligtvis kör jag inte för fort. Och jag är alltid försiktig, blev svaret. Medan du log i mjugg. Ögonen glittrade blå.

Du är så saknad av oss alla! Vi brukar skratta när vi pratar om dina tokerier av olika slag. Minns dina slagfärdiga kommentarer. Hur du skrattade så du kiknade och din astma gjorde sig påmind för att luften tog nästan slut.

Minns hur lycklig du var över de tjugo år du fick tillsammans med din älskade. Hur du såg det som en gåva, fast döden väntade. Och du dog fridfull, med ett leende.

Nu vet jag att du har det bra. Utan plågor vare sig i kropp eller själ.

Kram från din storasyster

på jorden

 

P.S  Hälsa mamma och pappa.




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-05-29 17:14



Bookmark and Share


  Alicia Stenfors
Han fick brevet.
2014-05-30

  Lars Hedlin
Bra och fin i beröring ;) kram
2014-05-30

  bittemi VIP
Så fint och varmt skrivet!
2014-05-29

    ej medlem längre
Alldeles underbart formulerat. Sann kärlek!!!
2014-05-29

  stig wikman
Underbart
Elisabeth.
Jag har gått
igenom spritens
våndor också ( som du vet )

KRAM Å STOR APPLÅD.
2014-05-29

  Marita Ohlquist VIP
Underbart berörande brev till en älskad bror.
2014-05-29

  Lehva VIP
Vilken fantastisk hyllning till en älskad bror. Så fint skrivet:-). Du berör.
2014-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP