Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag minns, visst minns jag


Eldstaden står kvar

Jag minns hur glöden sprätte,
hur den steg med röken

jag minns vår värme

och hur vi slängde oss i vattnets
svalkande avslappning

vi ägde
varje droppe liv



Fiskbänken, alla fångster,
den glödstekta sillen och
sältan i oss

Koftorna som hänger på krokarna än
med värmen, med dofterna
från våra kära kvar

Alla suckarna från den gamla
dom är inristade i reporna på bordet

hennes rastlösa arbete

i fåtöljens grop sitter hennes trötthet

De längesedan döda
har lämnat sina fingeravtryck i rummen

så många händers kamp och vilja



Och munspelet hörs ännu tydligt

det som fick säja vad inte orden bar,

som orkade hålla ton över hela sjön


Träden, stenarna,

stugorna, holmarna


Och sjön,

i sjöns gåtfulla djup

alla våra namn

finns ännu där
















Fri vers av bittemi VIP
Läst 242 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-06-02 13:23



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Så vackert beskrivet...man ser det framför sej...
2014-06-02

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-06-02

  Lehva VIP
Vilken vacker och vemodig text. Gillar allt och mycket fastnar..t ex:
"vi ägde varje droppe liv":-)
2014-06-02

  Lars Hedlin
TAck för en mycke tbra dikt om ett minne!
2014-06-02

    ej medlem längre
mycket fint!!
2014-06-02

  Linda CH VIP
Vilken fin känsla i dikten! Alla energier som lever vidare.
2014-06-02

  Marita Ohlquist VIP
Minnen för livet.Fastnade speciellt för
"i fåtöljens grop sitter hennes trötthet".
2014-06-02

    Elisabeth Nilsson VIP
En livshistoria som berör djupet av ens hjärta!
2014-06-02

    ej medlem längre

Så berörande vackert
du beskriver detta livsinnehåll ...
2014-06-02
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP