Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förlovad Vår.


Mot Okända Äventyr



Vår Kärleks Ande trevar
sig fram genom nätter av
rött, lågande, beroende kött.

Svärtan blånar, ljus
tränger ut.

Jag duschar mig i
nyskapande Fantasi.

*

Det kom en morgon,
en förlovad Vår, då
hästarna sprang ute på
brokiga marknader och
vid glittrande sjöstränder.

Jag förstod att dikter
kan säga vad som helst -
- å lite till. - - -

Kan nånn fatta tidens Evighet?

Lutar mig emot blå junivår.
Snart, är årets klimax här,-
den heta sommaren, till Fröjd!

Din framtid är, ännu, ogjord.
Vi går mot okända Äventyr....






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-06-05 12:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Jaa...framtiden är nog ett äventyr...trevlig text...
2014-06-06

  ULJO
Tummen upp för denna fina. Som poesi ska låta
2014-06-06

  Anita Westin
Den här strofen gillar jag mycket:

Det kom en morgon,
en förlovad Vår, då
hästarna sprang ute på
brokiga marknader och
vid glittrande sjöstränder

Det är sånt liv i den!
2014-06-06

    Dan Myrbeck
Fina formuleringar, bl a

Jag duschar mig i
nyskapande Fantasi.

P.S. Ja publicerade nyss en text
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf