Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Djurvärlden

 

precis nedanför mitt fönster

igår

visade djurvärlden

hur grym den är

 

jag såg ut genom fönstret

precis när jag kommit hem

 

då fick jag se

hur skatorna

hade tagit en mås eller duva

som dom satt och mumsade på

 

en liten pojke kom springande

sjasade iväg skatorna

 

det stod inte på att dom var tillbaka

så fort pojken försvunnit

att se hur grym djurvärlden är

berörde mig så illa

 

jag drog ner persiennen

så jag skulle slippa se

det skatorna

höll på med

 

vår värld är grym många gånger

djurvärlden

är precis lika grym

så känner jag

efter att ha sett

det jag fick vara med om igår.

 

 

anits 17 juni 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-06-17 07:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med Dig här.
2014-06-19

  ResenärGenomLivet
Så är livets gång...men visst är det obehagligt att se...
2014-06-17

  Larz Gustafsson VIP
Människorna är grymmare.
En arbetskamrat berättade hur barn här i stadsdelen slog ihjäl måsungar med käppar.
2014-06-17

    Dan Myrbeck
Berörandebra text.
2014-06-17

    ej medlem längre
Ja, å jag tänker på terroristerna i de fattiga länderna...
2014-06-17

  Lars Hedlin
JA så kan det kännas..men i de fallen så handlar det nog mer om överlevnad och instinkt! De mest grymma varelserna på denna planet är nog människan..Tack för att du delar med dig ..kram
2014-06-17
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP