Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto tagit vid ån som rinner förbi hembygdsgården


Visst blev jag trött

 

oroat mig i onödan

det hade jag gjort

mardrömmen jag haft

under natten

den blev heller aldrig

verklighet

 

det blev en lång söndag

mot min förmodan

väldigt trevlig

 

det kom mycket besökare

till vårt sommar öppna

café

och till utställning av vykort

från vår bruksort

 

vädret var med oss

det soligt och varmt

trädgårdsmöblerna

som vi ställt ut nere vid ån

blev välbesökt

av alla som ville fika

 

vi hade fullt uppmed att

ta fram bröd

se till att det fanns kaffe och te

festisen räckte

grädden tog slut

till kladdkaka och bakelser

 

det blev som det nästan alltid

blir

akututryckning till konsum

för att köpa mera grädde

 

när det var en halvtimme kvar

tills vi skulle stänga

var vi lite oroliga

det fanns inte mycket kvar

av allt bröd som fanns

när vi öppnade

 

det klarade sig

några kakor

en bulle

tre bakelser

var allt som fanns kvar

när vi började plocka ihop

efter första söndagen

med sommaröppet

 

vi tyckte själva att vi varit

duktiga som fixat allt

ibland kunde det ha blivit

kaos

men när var och en

vet vad som ska göras

blir det smidigt och bra

 

klockan var nästan sex

när jagsatte mig i bilen

för att åka hem

lägga upp fötterna högt

och vila benen

 

jag stannade vid

pizzerian

köpte med mig en sallad hem

kände hur hungrig jag var

hade bara hunnit få en

kopp kaffe på hela dagen

 

när det var så mycket

att göra

känner jag aldrig hunger

 

det var skönt att komma hem

äta salladen

lägga upp benen

teve hade jag tänkt se

somnade gott framför den

 

vilket teveprogram

jag tänkt se

det minns jag inte

sov gott på natten

utan mardrömmar

det gjorde jag också

 

 

anits 7 juli 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-07-07 22:24



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Så fint du berättar om din lyckade dag...trevligt...
2014-07-12

    Dan Myrbeck
Trevlig skildring och bra
att det gick bra!
2014-07-08

    Monica Kvist VIP
Det där verkar ha varit en riktigt lyckad dag! Om man trivs och får arbeta med goda kamrater så orkar man mer än man tror. Glad för din skull.
2014-07-08

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2014-07-08

    ej medlem längre
Va fint! Älskade hembygd å att allt gick bra!
2014-07-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP