Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu

när mörkret hotar
vill jag
röra vid sekunderna

med örat mot
gökens rop,
människorösternas värme

med ögonen mot
ljusspelet mellan träden,
molnformationerna

med huden känna
vattnets svalka
stänka mot kinden,
barrens stick i fötterna

Jag vill andas doften som hänger
nytvättad på sträcket

citron,
lavendel

Med sinnena i sekunderna


Så kan mörkret tappa kraft



.





Fri vers av bittemi VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-07-18 14:30



Bookmark and Share


  Angela Bohlin VIP
Du milde vilka fina rader... det är precis så där som man känner då man lever... Njut var minut...
2014-07-22

    ej medlem längre
"Jag vill andas doften som hänger
nytvättad på sträcket"
Fina saker här! :)
2014-07-21

  Lars Hedlin
JA det lilla kan ibland värma och lysa upp en hel värld!
2014-07-19

  Anya VIP
Tycker om din text som får mig att tänka på mindfullness. Tycker särskilt om:
Med sinnena i sekunderna
så talande om att försöka känna hur det känns här och nu. ska öva på det idag.
2014-07-19

  ResenärGenomLivet
Många bra sätt att se det ljusa i livet...
2014-07-19

  Lehva VIP
Mycket livskraft och vilja i din text. Du lyckas se det vackra.
2014-07-18

  Marita Ohlquist VIP
Även de mest vardagliga blir ljusglimtar i mörkret!
2014-07-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Små saker blir värdefulla när mörkret tär på krafterna. Mycket fint skriftat av dig!
2014-07-18
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP