Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


Fredag eftermiddag 11 juli 2014

 

jag plockar lite bommor

i min rabatt

tänker åka till kyrkogården

med dom

 

blommorna som nu finns där

är det snart en vecka sedan

jag var och förgyllde graven

med

 

jag tycker om att gå på kyrkogården

det är så lugnt och rofyllt

det är likadant den här gången

 

jag njuter när jag går genom grinden

den knarrar och gnäller lite

som vanligt

 

jag går i gräset

gången är så ojämn det är svårt att

gå där

rädd att jag stiga snett och göra mig illa

 

som vanligt blåser det på kyrkogården

den här dagen är vinden ljum

det är skönt med blåsten runt mig

 

jag tar en vattenkatta och en vas

med mig när jag går förbi

platsen där dom finns

 

blommorna från förra jag var hit

är fina bara ett par som ser vissna ut

dom tar jag bort

byter vatten i vasen

 

vattnar tagetesen i krukan

ställer dit den nya vasen

med blommor från min rabatt

 

det ser fint ut jag känner mig nöjd

den här gången har jag inte kameran

med mig

det gör ingenting behöver inte fota

och skicka till mina syskon

varje gång jag är och tittar

till graven

 

jag sitter en stund på en bänk

tar in allt det vackra jag ser

och upplever

innan jag går ut genom grinden

för att åka till affären

och handla lite

 

 

jag ska köpa matjessill

och jordgubbar

det är något jag längtat efter

denna dag

 

när jag kom hem

maten var färdig

satte jag mig på altanen

och åt

 

parasollet spände jag upp

på förmiddagen

så skönt att sitta och äta

utan för mycket insyn

 

 

anits 13 juli 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-07-13 22:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för en levande berättelse!
2014-07-15

    Dan Myrbeck
Du levererar alltid
bra vardagsskildringar!
2014-07-14

  Lars Hedlin
TAck för att du delar med dig så fint av din dag!
2014-07-14

  ResenärGenomLivet
Fint berättat om din dag...
2014-07-14

  aol
Bra skildrat gillas
2014-07-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP