Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Du ser mig inte

 

du ser mig inte vissa dagar

andra dagar då ropar du på mig

vill känna igen mig

prata om allt och inget

 

jag försöker säga

att jag har bråttom

måste i väg

 

efter en stund

kommer det fram

det är något du vill

 

häromdagen var det ett sånt tillfälle

jag hade handlat

var på väg att sätta mig i bilen

åka hem med mina varor

 

då ropade du på mig

högt så det hördes över hela parkeringen

 

du hade en fråga

hur vi ska göra med kaffet

när det är sommarmusik i kyrkan

 

du tyckte det var bättre förr

när det var i församlingshemmet

och det var dukat fint med porslin

 

sen jag flyttade hit

har jag varit med om kaffe i församlingshemmet

en gång

nästan ingen kom

 

nu när vi har det ute på kyrkbacken

stannar nästan alla

fast vi dricker ur pappersmuggar

 

förra lördagen efter sommarmusiken

stannade alla till och med dom som

spelade kom ut och var med

tyckte det var trevligt

 

du seglade omkring

pratade med alla

social som du vill vara

 

mig vände du ryggen åt

det har du ofta gjort

nu har det blivit värre

sen jag sa att jag inte har råd

att vara med på allt som kostar pengar

 

du tyckte att man ska vara med

när man sitter med i en styrelse

och det är utflykter

det måste få kosta lite

det var vad du sa till mig

 

det gjorde ont fruktansvärt ont

jag kan inte vara med på allt

väljer det jag känner för

därför har det blivit så att jag

varit med på dom utflykterna

kyrkan ordnar

 

där känner jag hemma

och ingen har sett ner på mig

 

du är också kyrkvärd

vilka värderingar du har

har jag aldrig förstått mig på

för mig känns det som

du är det för att få synas

 

 

anits 20 juli 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 163 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-07-20 20:58



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
Du får stå på dig, fina vännen ! kram
2014-07-22

  genni VIP
En del personer tror sig vara bättre än andra, jag gillar inte sådant! Du är ju hur underbar som helst, förlåt mina ord nu, men skit i den där personen, du är bra precis som du är, kram
2014-07-22

    Dan Myrbeck
Det är tråkigt med sådan här kritik!
2014-07-21

  Lars Hedlin
Håller med ResenärGenomLivet! Eget ansvar...Du är bra som just du är vännen! Kram :)
2014-07-21

  ResenärGenomLivet
Var och en får ta ansvar för sitt eget uppförande...va du bara dej själv, vännen...
2014-07-21

    ej medlem längre
Stå på dig du allt kan man inte ställa upp på. Jag är inte så social annat när jag är ute å säljer min tiding!
2014-07-20

  Bibbi VIP
Applåd!
2014-07-20

  Bibbi VIP
Applåd!
2014-07-20
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP