Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


NU VILL JAG HA

nu vill jag ha svalka

låta regnet strila över mig

värmen tar alla mina krafter

kederna svullnar

musklerna värker

kortisonet hjälper

inte mycket

gör bara så kroppen svullnar

 

ja, jag längtar till en regnig dag

då ska jag gå ut

känna hur det svalkar skönt

på hela mig

känna glädje att det går att andas

ordentligt igen

 

nu är det sommar

den dröjde länge

så kom den

med sol blå himmel

barnen kan bada

njuta av sommarlovet

snart är höste här

då kommer den varma sommaren

att vara ett dagligt prat

vid alla fikastunder

 

än är det sommar och varmt

sommaren är underbar med

sina ljusa kvällar

och svalornas flykt över himmelen

jagande insekter

så dom får något att äta

det kommer vi att minnas

mörka höstkvällar

när stormen tar i och viner

utanför fönstret

 

anits 30 juli 2014




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-07-30 01:32



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2014-08-14

  Lars Hedlin
JA lite svalka mellan hetta och värmebris är inte helt fel ju!
2014-08-04

  Larz Gustafsson VIP
Säga vad man vill om värmen - och den har varit påfrestande - det är ändå en härlig tid som vi som sagt kommer att minnas med värme i höstkylan, umbärandena och det ymniga svettflödet till trots.
2014-08-02

  ULJO
Hoppfulla rader detta. Väderomyte är nödvänigt nu.
2014-08-01

  ResenärGenomLivet
Jag läste på en löpsedel att värmen ska hålla i sej till oktober...men vi får hoppas på regn lite då och då...
2014-08-01

  Fem hjärtan VIP
Ja nu längtar vi efter regn och svalka!
2014-08-01

  Eva Helene VIP
Fint! Och nu har vi nog alla fått vår efterlängtade dusch, jag hoppas det i alla fall!
2014-07-30

    Dan Myrbeck
Den regniga dan
är efterlängtad
även av Dan!
2014-07-30

  Marita Ohlquist VIP
Vissa dagar orkar man knappt med sig själv!
2014-07-30

    ej medlem längre
låt oss åkalla regnguden!
2014-07-30

    ej medlem längre
Här nu gråväder å svalt, härligt!
2014-07-30

  Popangelov
I natt kom det, regnet, och här fortsätter det så, men värmen den verkar bestå...
2014-07-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP