Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag ljuger inte!


Gammal Ordning



Här inne i mitt välfärdsbås,
där jag sitter mol allena,
undrar jag hur allt ska förstås -
ini framtiden, den sena:
-Skall tidens nyckel gå i lås?

Till min förtvivlan har Satan
strulat med varenda snubbe!
Hon älska´ å gå på gatan -
å stanna´ ej för röd gubbe!
Hon kalla´ dem alla -Zlatan!

HUR hann hon med allihopa?
Det har gått mången evighet.
Hon fått under mattan sopa -
allsköns snusk å skumma dekret!
På männen hördes hon ropa!

HUR kunde de bli så galna
att de lydde hennes vilja?!
Hon tycktes då aldrig svalna!
Inget kunde henne skilja
från glöden, som aldrig falna´!





Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 150 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-08-04 09:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Strålande rim! :)
2014-08-07

  ULJO
Bra text med snitsiga rim, som du är så bra på
2014-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf