Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HERRARNA ÖVERGREPP

Minnen klampar på. Utan att knacka först. Vem faan har gett er lov till det? Inte jag i alla fall. Har ni inget folkvett?

Era besök kan jag vara utan. Ni är inte önskvärda.

Det räcker med alla andra djävla minnen. Om hot och våld. Som jag släpar på i en blytung ryggsäck. Dag ut och dag in. Även om jag lärt mig hantera det.

Nu står herrarna Övergrepp på rad och vill in. Med sina kladdiga händer och begärande ögon.

Min bror tyckte att det var bra att jag inte mindes så mycket från barndomen. Att jag inte skulle rota i gammalt. Själv hade han gott minne. Men ville inte berätta för mig.

Men ju äldre jag blir desto mer minns jag. Sådant jag har förträngt i alla år bubblar upp till ytan.

Ju mer jag minns, ju mer förstår jag hur utsatt jag varit. Blickarna, händerna, närheten som togs mot min vilja. Kyssar och kramar han tvingade till sig.

Konstiga utflykter till ödsliga ställen. Utan andra. Bara jag och Han. Och hans vänner som tog på mig.

 

Låt mig bara vara ifred! Jag vill ha fina minnen resten av mitt liv.

 

 

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-08-09 18:15



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Starkt berörande!

2014-08-10

  Connie
Stark utlämnande och berörande text! Kramar om <3
2014-08-10

  Lars Hedlin
Känslan går rakt in och berör!
2014-08-10

  Marita Ohlquist VIP
Stark text av en stark kvinna!
Ryser av obehag.
"Jag vill ha fina minnen resten av mitt liv". Underbara du!
2014-08-10

  Petter Wingren
Stark vred text om minnen som kommer upp till ytan efter lång tids bortträngning, minnen som påverkar självbild och livshistoria: Vad har jag egentligen varit med om?
2014-08-09

  Rise Little One
Stackars den lilla flickan i en evig kamp mot allt möjligt för att kunna överleva.
2014-08-09

  M M Mannheim VIP
Tunga minnen svåra att bära. Bra att du ändå kan skriva om det. Det är värdefullt för oss andra som inte har den sortens minnen.
2014-08-09

  Lehva VIP
Vilken otroligt stark och utlämnande text. Den fyller mig med obehag, ilska och illamående. ..för den lilla flickans skull.
Bra skrivet!
2014-08-09

    ej medlem längre
Vidrig text. Och nödvändig!!!!
2014-08-09

    ej medlem längre
Obehaglig läsning..styrka
att skriva !
2014-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP