Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upplevelse en söndagsnatt.


Anden i lampan


Fixa´ en lampa, inatt.
Så- som en smäck Ljuset satt!
Den gamla slocknat hädan.
Drog ur kontakten, sedan.
Nu, jag har ett sinne - glatt!
Slipper malas av ledan!

Jag sitter här i buren.
Den nya armaturen
fick jag på 60-årsda´n
av broder med fru å barn.
Det var, ju, rena Turen
jag fann den i bokhyllan!

Gamla läslampan är död!
Nya ger mig, nu, sitt stöd--
i form av vitt, andligt ljus.
Ett spöke här i mitt hus.
Ett barn skall, snart, vara fött!
Nu, i Tillblivelsens Rus.

Bevittnar Transmigration.
En verklig Revelation!
Jag, kanske, inte hamnar
i Wolframtrådens armar,
själv, i Framtids rosa zon,-
- om, blott, du hårt mig famnar!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-08-10 03:07



Bookmark and Share


  ULJO
Jäkligt bra med snitsiga rim
2014-08-11

    ej medlem längre
Det är så mycket tänkvärt i dina snygga rim!
2014-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf