Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MASCARA

Gymnastiklektion. Värsta jag vet. Liten och mager utan bollsinne. Alltså blir jag alltid kvar till sist, när lag ska väljas.

Jag har inget självförtroende. Men bra maskhållning. Det har jag lärt mig hemma. I helvetet.

Dessutom är jag rolig. Spelar klassens clown. Trakasserar de gamla fröknarna. Som väl aldrig sett en karl på insidan, tänker jag elakt.

De stränga lärarna däremot, får min respekt. Jag vet hemifrån vad stränghet är.

Gymnastiklärarinnan kommer fram till mig. Låter blicken fara över mitt ansikte.

- Vet dina föräldrar om att du är så sminkad runt ögonen, frågar hon bistert.

Jag spänner mina blå ögon i henne. Viftar med mina kolsvarta långa ögonfransar. Tuggar högljutt nonchalant på mitt tuggummi. Slickar mina zinkpastemålade vita läppar.

- Ja, svarar jag trotsigt, medan jag tänker, djävla kärring, det ska du skita i.

Hon vänder på klacken och går. Klappar i händerna för att äska tystnad.

- Nu flickor, ska vi spela basket. Så ni delar in er i två lag.

Och som vanligt står jag sist kvar.

När skolan är slut för dagen, går jag in på toaletten. Tvättar omsorgsfullt bort mascaran och ögonskuggan. Och tuffheten.

Klär om till mitt kuvade jag inför hemkomsten.

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-08-28 17:49



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Väl skaldat med inlevelse!
2014-08-29

    ej medlem längre
Din text berör hjärtat..
2014-08-29

  KattenKin VIP
En hel bok i några rader, du skriver otroligt bra.
2014-08-29

  Alicia Stenfors
Mycket bra berättelse i koncentrerad form.
2014-08-28

  M M Mannheim VIP
Jag blir mycket nerstämd av din prosa. Bra är ändå att du så målande kan ge oss din text.
2014-08-28

    ej medlem längre
Starkt och bra skrivet, tänker på alla dessa tjejer som måste vara som alla andra, passa in..ingen lätt värld.
2014-08-28

  Petter Wingren
Bra text om utsattheten i ungdomstid.
2014-08-28

  Marita Ohlquist VIP
En bra berättelse om en tjej som lever i två världar.
Den kuvade och den tuffa.
Clownen lockar andra till skratt men gråter inombords.
2014-08-28

  Lehva VIP
Du berör. Dina texter är starka. Den här innehåller mycket...
Trots och mod från en liten tjej som försöker överleva.
2014-08-28
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP