Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Barnens val

 

En del barn väljer att kontra
istället för att kantra

Andra väljer sjukdomens land
istället för samhällets band

Vill inte stå allena på bena
som knappt bär
känner sig utsatta, lite för klena
naturlig reaktion, samhället tär

Det är ett hårt klimat
fullt av avund, rädsla och hat

En del barn väljer att dölja
och med strömmen följa

Andra håller fast vid fantasin
ser barndomslandet som sunt
blir excentriker med värld så fin
där nojiga normer ses som strunt

Och alla som sig själva vill förgöra
kanhända att någon deras hjärtan tidigt hann förstöra

En del vill helst av allt dö
finner inte minsta lilla livsfrö

Och alla de som kör över, i jakt på klöver
som aldrig reflekterar över vad andra behöver 

Gener; Vilket ägg kläcks de ur?
Uppväxt; Vilken miljö ger tur?

Barnens val, en reaktion
en slags överlevnadsmanöver
samtidigt en interaktion
finns säker fler faktorer härutöver




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-09-16 19:15



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Arga föräldrar får rädda barn,
som blir farliga barn,döm inte barnen,döm lärarna.
Sten Wiking
2015-01-15

  Anya VIP
Den här texten skulle jag vilja ge åt en skola i min stad som blivit oerhört populär och pressar barnen till max. De som inte anses klara kraven vill de inte ha kvar. Bra skrivet om något som verkligen engagerar mig.
2014-09-20

  Lars Hedlin
Bra och starkt i en värld där många får kämpa!
2014-09-18

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket bra samhällskritisk text. Framförallt sedd ur barnens perspektiv.
2014-09-17

    ej medlem längre
Det är inte lätt att växa upp i dagens samhälle, många barn far illa och blir förstörda för livet.
2014-09-16
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP