Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gudinnan

Tittar du noga ser du gudinnan glimma till i mitt öga

lyssnar du noga så kan du höra henne viska:

Släpp taget! Du kan andas nu

 

Hon tar hand om dem hon älskar

gudinnan, hon som klär av dig ditt skal

och låter dig expandera ut i världen

 

Hon vet hur man tar sig fram

genom översvämningar

och hur man undviker att bli begravd i laviner

 

Hon är varsam och lyhörd

och härskar över stormiga hav

och de sjunkande skeppen

 

Hon är den mest missförstådda av alla gudinnor

somliga misstror hennes kärlek

men hon låter sig inte nedslås eller brännas

 

Hon vet inte ens om hon når dig med kärlek

inga ord kommer in

och inga ord rymmer ut

 

Det enda hon med visshet vet

är att du är mer för henne än någon annan

som vandrat vid hennes sida

 

Du kan få se henne i din bottenlösa sorg

bland tusentals sköra tårar

ord från hjärtat som munnen inte orkar säga

 

Du kan känna henne i ditt bultande hjärta

i en tillit som precis fått mod att visa sig

ett mod som behövs för att göra skillnad

 

Hon kommer aldrig att lämna dig

men hon kanske inte kommer

likadan nästa gång




Fri vers av Connie
Läst 365 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2014-09-17 15:57



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Låt så gudinnan genomlysa allt, mycket fin text
2014-09-23

  ULJO
Väl skrivet av gudinnan själv
2014-09-19

    ej medlem längre
Du skriver som den gudinna du är.
2014-09-19

  Valter Örn VIP
En hymn till det moderliga, omvårdnande, lindrande och tröstande!
2014-09-19

  Lars Hedlin
Underbart ;) Kram
2014-09-18

  Angel of love
En äkta gudinna som alla vill ha vid sin sida.
2014-09-17

  Magica VIP
Mycket fint! :)
2014-09-17

    ej medlem längre
Så fint...
2014-09-17

  Lena Själsöga Keijser
ett finns att säga

Tack
2014-09-17

  Ingrid Trolle
Mycket intressant
och lite tvetydigt
i synnerhet de sista
orden
2014-09-17

  KattenKin VIP
Mycket spännande text. Jag sitter här och googlar på gudinnor, ville så gärna ringa in vem som avses. Ger dock upp med insikten att du kan ha skapat din egen. Men jag älskar mytologins gudar och gudinnor, mycket intressant ämne.

Många fina stråk, applåder i pluralis!
2014-09-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar spännande text i fina ord.
2014-09-17

  Nitram P
Mycket fin text! Tyckte särskilt om att ..."Hon härskar...över de sjunkande skeppen."
2014-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Connie
Connie