Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vi ville aldrig bli som dem

 

När jag bläddrar tillbaka sprakar sidorna 
Vi vägrade vara som dem, ville vara våra egna
drömde om Woodstock, en hipperendevouz 
snuten bakom knuten, drog på Roskildefestival  

Bodde i kollektiv, gick fredsmarsch
klättrade över alla stängsel, sov i träd
liftade runt Europa, var gatumusikanter
du med din gitarr, jag sjöng, hade munspel

Vi ville aldrig bli Svensson

Samkväm vid lägereld, diskuterade litteratur
orientaliska mattor, textilier med batik
alla ville kramas, ingen ville slåss
annat än för sin politiska rätt

Vi handmålade blommor på stulna cyklar
chillos i läderband, västar, hattar, mycket färg
skrattade åt socialen, drog iväg med teatern
drömmar kom och gick, visste vad vi inte ville

Vi ville aldrig bli som dem

Ryggsäck som statement, värderade frihet högst
snackade om borgarbrackor och om silversked
anis te och böcker, rödvin och öppen spis
alla låg med alla, gjorde inget vilken säng man tog

Satt i parken, barfota i gräset, åkte buss med en get
alltid musik, ofta picknickkorg, du cykel, jag på häst
huset fullt av stearinljus, satt på golvet, broderade 
alla skrev på nåt, poesi, låttexter, en och annan roman

Vi hade så mycket vi ville säga, andades protest




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-09-17 19:29



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Rökte vi inte sånna där "fredspiper" också som indianerna gjorde, med nån underlig tobak i som man blev lite konstig av dvs "glad"
2015-01-13

  Lars Hedlin
JA på den tiden gick det att vara anorlunda på ett anat sätt än idag..
2014-09-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilket underbart liv ni hade! Du beskriver det med samma energi som ni levde. Tänk om man fått vara med om det. Inte varit instängd i en fyrkant och inga åsikter fick man ha. Men å andra sidan. Jag har tagit igen det med ränta!
2014-09-18

  Marianne Räf
Intressant å läsa om detta ditt liv, då
jag själv har helt andra uppväxt-
-erfarenheter! På gott och ont, båda,
tror jag. Men i samma kultur, samma samtid, hur orättvist får det vara,
egentligen! Dock, ångrar jag inte det
liv jag haft. Man lär sej mkt på att inte
få allt man pekar på, också.
2014-09-18

  aol
Underbart man skapade en värld där man ville se sina drömmar ta gestalt,
2014-09-17

    ej medlem längre
Protester mot det falska konstlade samhället kanske...
där man aldrig känner sig hemma
2014-09-17
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP