Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
06.10.2014 Måndag. Den mörka höstdepressionen.


Dunkel väntan*

Mina förstummade gester lägrar sig över aftonrodnadens rofyllda tvivel. Natten nalkar sig de helgade totempålar, som har slagits ner i undermedvetandets tjäle. Och jag bryter mig in i sorgens alla kamrar i sökandet efter längtansfull vänskap att dela med sig av. Nu - vid nattens fiendskap till dagen - vänder sig ansiktet till stum tillbedjan åt livet. Och mörkrets väntan exploderar i färgade ljuskaskader, för att glädje utan anledning ska överleva. Ja, låt snön komma med ett nytt år.




Prosa av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 429 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-10-06 07:18



Bookmark and Share


  Änglaögon
Fint poetat.
2014-10-06

  TT
Mycket bra text! Du har en egen stil och ett eget skriftspråk som jag uppskattar. Du skriver mörkt, men mörker kan bli vackert om rätt beskrivet...som i ditt fall!
2014-10-06

  Palett
Starkt om tunga känslor. Mycket berörande text !
2014-10-06

  Stefan Albrektsson
Mörkt, kallt, hårt. Men mitt i mörkret bryter ett stort ljus fram... och den sista meningen är otroligt vacker tycker jag. Ett hoppfullt tillåtande (och en gnutta stoisk Sisyfos-klang), trots allt!
2014-10-06
  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP