Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto tagit lördag 4 oktober 2014


Bilservice

 

i morse var det dags för mig

att åka få bilen servad

och vinterdäcken på

 

måndag kväll var kall

så jag hade satt i motorvärmaren

kupévärmaren ställde jag in på ettan

onödigt kunde det tyckas

när det var flera plusgrader

och det duggregnade

 

så skönt det var när jag

satte mig i bilen

så visst gjorde jag rätt

som lät bilen bli varm

jag betalar ju för det

 

mina ögon var trötta

det var jobbigt att köra

trots att jag tagit mina

ögondroppar

 

jag kom fram

utan att det hände något

det kändes väldigt skönt

 

så gick jag in

fick veta vad som skulle göras

och vad det skulle kosta

jag hade sagt till att få på

mina vinterdäck samtidigt

ville slippa åka en gång till

 

jag hade bestämt att stanna kvar

ville inte låna någon bil

för att åka hem ett par timmar

 

jag satte mig i en av stolarna

läste våra båda dagstidningar

drack kaffe tog en kaka

tog fram min stickning

 

genast blev jag intressant

det var många som kom och tittade

på det jag stickade

 

andra kunder satte sig och väntade

på att få sin bil färdig

tiden gick fort

jag åt mitt äpple

la ner stickningen

när det började bli jobbigt

 

hann precis göra det

när bilen var färdig

bara att betala

det är inte billigt att serva en bil

men är viktigt om jag en gång ska

sälja den

 

Jag hade en kört länge

hade inte hunnit ut ur stan

när regnet började vräka ner

det blev kallare

såg det på termometern i bilen

regndropparna blev större

jag tänkte

måtte det inte bli snö

 

det var skönt att komma hem

äta lunch

ta igen mig

skönt att ha bilen i ordning

när vintern väl kommer

för det gör den

som alltid

och när man minst anar det

 

 

anits 7 oktober 2014

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-10-07 22:34



Bookmark and Share


  ULJO
Fin vardagsskildring
2014-10-10

  ResenärGenomLivet
Gott att ha allt klart innan vintern kommer...trevlig beskrivning...
2014-10-09

  Eva Helene VIP
Blir intressant när du berättar om din vardag!
2014-10-09

  Lars Hedlin
JA ett måste varje år med denna service..bra förmedlat!
2014-10-08

    Dan Myrbeck
Bra skildring. Bjuder dom på kaffe och kaka när man väntar?, det vore ju trevligt.
2014-10-08

  Bibbi VIP
Tack för Din levande berättelse!
2014-10-08

    ej medlem längre
Vad du berättar fint och medryckande om din fina dag! Gud välsigne dig. Birger
2014-10-08

  aol
Gillar när du delar med dej, ja bilen måste skötas,
2014-10-07

  Popangelov
Härlig vardagsbetraktelse!
2014-10-07

  ULJO
Tack för att delar med dig av din vardag och dina bestyr.
2014-10-07
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP