Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ledsen bekymrad och väldigt väldigt liten

vad jag mig än vänder idag
så möts jag av fasansfull värklighet

ett avhugget kvinnohuvud på fb
som islamiska staten stolt visar upp

Ebola viruset som sprids och det
som en löpeld alldeles strax

och vår kära riksdag
med en talman som är
både starkt rasistisk och homofob
fylld med hat för det okända

jag känner en smärta i magen
jag är orolig

orolig för framtiden
som mina barn växer in i
och deras barn kommer att möta

kommer vi stänga gränserna
av rädsla för fasansfulla terrorister
och hemska virus

kommer Sverige demokrater
vinna mer mark nu


och kanske igen försöka förbjuda
allt som i deras ögon inte är friskt


är vi inte alla
med sunda åsikter
om rätt och fel
många fler?

kan inte världen göra något åt
allt hemskt som händer

inatt så kommer bilden
av en kvinnas avhuggna huvud
vara min mardröm

~ ledsen och liten ~




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av agneta pichler
Läst 271 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-08 23:38



Bookmark and Share


  Fem hjärtan VIP
En mycket bra och viktig text!
2014-10-11

  ULJO
bra skrivet detta
2014-10-10

  Lars Hedlin
JA en värd av motsättnigar och fördömanden över allt och misstolkningar av texter som de sedan gör till sina egna uatan att ha förstått budskapen om kärlek och förlåtelse med mera...kram
2014-10-10

  Maria Sundelin VIP
Känner igen oron.
Kramar
2014-10-09

  ResenärGenomLivet
Din oro delas av många...och som du skriver så känner man sej väldigt liten...
2014-10-09

    Dan Myrbeck
Vi får hoppas att de styrande bryr sig om vad vi vanliga människor tycker när vi ger uttryck för vad som borde vara självklara sanningar.
2014-10-09

  Carl Mikael Fäldt
Din text är en av de botemedel som finns att hitta!

Jag vill verkligen att du skall sova väl inatt- ty vi är inte ensamma om att hysa oro- en del av oss är beredda till strid!

Vi kommer dessutom segra!
2014-10-09

  Carina Bendix
Bra skrivet. Förstår precis hur du känner vännen. <3
2014-10-08
  > Nästa text
< Föregående

agneta pichler
agneta pichler