Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Barn dom i Rågsved


Asfaltsmuränor


- tankbilar slangar olja
ur våra avlånga hyrningshus

Kulor i glas, sten, järn eller porslin
bildar ängsliga pyramider i vårsolen

Asfalten snart lika mjuk som leksnön från alldelesnyss

Kulrullningarna ackompanjeras bara av det
Förbjudna Bollspelet

Asfaltmuränor är vi, som inväntar våroffer

Högar av kulor
satsas med skälven som insats
Varliga ansikten,
specialböjda pekfingrar
som
griper om de dagsverksdyra
dankarna

En tillfällig gudstro håller oss
i Spänningsgrepp




Fri vers (Prosapoesi) av Mats Edin VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-10-26 08:15



Bookmark and Share


  Respons VIP
Ger mig flashbacks till min egen barndom i Biskopsgården i Göteborg på 60-talet. Du har ett eget väldigt kraftfullt språk som Inspirerar.
2014-11-22

  Cugel
Ängsliga pyramider, mmm
Så mycket på spel,
I ett svep
Nåd är inte att vänta

Nostalgimeter
Visar febril aktivitet (för mig 91-92)
2014-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP