Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sveriges nya sociala skyddsnät

 

Dagen till ära

är av vanära

När vi medmänniskor

använder våra djävulsklor

I både käft och sätt

till att tillåta ondskans fläkt

Dra över arbetslösa

sjuka och hemlösa

 

Vi tiger och samtycker

blir en medlem av samhällets nya nycker

Hånar de utsatta med orden

tänk positivt du bor i norden

Liknar tigande tyskar

som ser en demokrati,  judar gaströsta

Andra världskrigets egoism

föds åter i en ny slags terrorism

 

Jobbskatteavdragens nya ansikten

blir ett facit av dolda elaka avsikter

Ta från de som hjälp behöver

ge till någon som redan äger klöver

Rut Rot och läxavdrag blir nya bidrag

utförsäkringar blir ett löpande band avdrag

För de som kommit i kläm

simmande i ondskans slem

 

Vi målar svart över grått

det bådar inte gott

För den som ligger ner

utan chans att ta för sig mer

Vi pratar som om vi vore Gud

din olycka är inte din skrud

Kasta din negativism över bord

men menar du begravs snart under jord




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-24 09:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ett smygande sätt att bli av med oönskade, och hoppas att det går utan att alltför många reagerar.
2014-11-24
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP