Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ljusrikt fåfängt men kanske...

 
Ljuset skimrar i fönstrets båga
tänder hopp om vinter vit
hälsar skalden med fladdrig låga
skalden muttrar "jävla skit!"

Lyfter blicken mot husets gavel
skyndar fram mot sirad port
muttrar åter om "jävla dravel!"
slirar kort på regn och lort

Ljuset vädjar till skaldens låda
- skildra nu min aura skön!
Skalden vägrar att sånt uppbåda
världen är ju alltför grön...

Ljuset fladdrar och snart sig släcker
skalden motar mörkrets makt
Ljuset faller och marken täcker
jorden skänkes vinterprakt




Bunden vers (Annat versmått) av Caprice! VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-04 22:49



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Så fint Karin! En skald blir lätt irriterad på mörker och slask ;)
2014-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP