Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
15.12.2014 Måndag. Lever vi i en fälla?


Av bittra tårar stungen

Att bittert bli stungen av sorgens tårar,
på vår ljusaste kärleks längtans färd
mot verklighetens mörkaste död och natt,
är att låta livet hovra över helvetets avgrund.

Trots att tryggheten aldrig släpper sitt grepp,
så kan svavellukten få knäna att vika sig
vid tanken på världens omvägar och vilsna spår.

Som en dröm av omöjligheten bereder vi
vårt dukade bord vid de heta källornas svallningar.
Där läker vi våra sår inför allt nytt,
och försummar allt gammalt groll
för vår stora längtans skull.




Fri vers av Mats Kitok-Lundmark VIP
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-16 10:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Kitok-Lundmark
Mats Kitok-Lundmark VIP