Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det var fruset





Ån rinner svart nedanför gravarna

Det var fruset på vattnet
dagen då du försvann

pärlor av is runt din hals

Kyrksalen är tom nu
Från klocktornet
hörs ännu ekot av slagen


Jag höll om dina axlar,
dina vita händer

i ett gulnat rum
fullt med sjuka och döende


Minnesorden ligger
samlade i ett skrin
jag har skrivit nästan alla

Så många jag knappt kände
men alla har rätt
till några sista ord


Ditt barn hann aldrig födas

Jag gråter nu
utan att vända mig bort

Det klingar av glas
av iskristaller

Du orkade inte lyfta din hand
Jag tog den i min

Och jag såg mig i ditt ansikte
så klart såg jag mig där


Din hud var kall

när kvällen spelade
sina sista klanger

då när du försvann














Fri vers av bittemi VIP
Läst 502 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-12-18 17:05



Bookmark and Share


  axveronika
det var vackra minnesord
2014-12-23

  Lars Hedlin
Berör det inre!
2014-12-20

  Lehva VIP
Vilken fantastiskt berörande text. Ett avsked till någon som inte hann leva...tungt att ta in...
2014-12-19

  Lena Själsöga Keijser
djupt berörd
av denna din vackra hjärtstämma
2014-12-19

  Anya VIP
Om hur det är att vaka vid en dödsbädd...jaa så tolkar jag texten. Vackert i det gula rummet. Faller särskilt över minnesorden som diktarjaget fått skriva själv...talande om att den döende inte har några anhöriga.
2014-12-19

    Elisabeth Nilsson VIP
En otroligt vacker berörande dikt om dödens närhet.
2014-12-19

  Ljusletaren
Starkt berörande!
Sann vänskap även när nöden är som värst *tumme upp* /kram
2014-12-19

  Bibbi VIP
Mycket starkt berörande.
2014-12-19

  Marita Ohlquist VIP
Texten sjunker in och ligger kvar en stund.
Väcker tankar och känslor.
Blir berörd.
2014-12-19

  ResenärGenomLivet
Tunga, jobbiga känslor...starkt berörande...
2014-12-18

  aol
Sorgligt tungt borrar sej texten in mot hjärtat
2014-12-18

  Åsa Njunjes
Starkt kröp den in under skinnet. Berörd!
2014-12-18

  Respons VIP
Ett tragiskt minne? Dim text berör.
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP