Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om sol-och-vårande


det går lätt utan att man märker... ( choka - stavelser )



hann ge gåvor,
bistånd i form av pengar
av medkänsla,
av att han var handikappad,
för att jag kunde
hjälpa en som åt
havregrynsgröt, två
gånger om dagen, hade
minus på kontot
kronofogden i hasorna...
vad gör man...? man tror
på människans ord, det goda
tills larmsignaler
börjar tjuta från var håll -
" jag är stamkund på
Ica "...hans mage större
än av grötdiet...
en vän såg honom
utanför Systemet
med en låda " gott " vin...

han körde visan
om fattigdom för alla
han träffade, fick
grejer, allmosor - allt
säljbart sålde han,
bytte mot mer önskvärt...
gav sina trasiga
prylar bort till mecenat -
folk köpte nya åt honom!
för att han inte
hade klocka fick han...
ingen bra mobil -
såklart, ta min gamla...

allt var satt i system
folk lätta att lura...
godhjärtade idioter,
valda med omsorg...
han fick och fick...
hur kunde jag gå på det?
för några haltande kramar




Bunden vers (Annat versmått) av Tarantaran
Läst 391 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-18 18:54



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
ditt goda hjärta
2014-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran