Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Julen kommer från DJÄVULEN.


HÄXHORERI

 

 

traditioner får inte

ifrågasättas

om någon gör det

så måste han rättas

det ockulta får inte alls

kritiseras

och gör någon det

så ska han torteras

man får hjärntvätta barnen

med tomtar och häxor

de får darwins dunkla dunster

med hem som läxor

om man säger ett ord om

den kristna läran

fylls politiskt korrekta

av stor förfäran

Jesus Själv har

ifrågasatt traditioner

gamla vanföreställningar

illusioner

Han blev korsfäst på grund av

läran som Han hade

Han var inte en clown

om roade och gladde

som en sann entertainer

men trots stridens hetta

var Han modig nog att

ifrågasätta

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   28/3 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger
Publicerad 2014-12-23 18:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP