Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi når den, alla!


Fanny Flärd och Framtiden


Alla stolliga barn -
uti Trolösa Kvarn
far i en Syndaflod.
Det gäller å ha mod -
så man ej blir ett flarn
- i all sin återstod!

Typiskt att dagar går.
Man ej fatt i dem får.
Man går på egen risk, -
likt en simmande fisk
bort ifrån Rymdens Vår,-
- mot Sommar, först som sist!

Fanny Flärd, - som andra
syns mot Framtid vandra.
Saktar inte farten - -
Hon lär va´ en smart ´en, -
Ännu icke strandsatt!
-Allt är inte klart, än!

Aftonen faller, blå, -
som den gjorde, igår.
Hon går i skymningen.
-Men det blir dag, igen!
Det är hon säker på!
-Vi närmar oss, ju, den!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 232 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-12-24 00:08



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Alltid framåt...bra...
2014-12-25

    ej medlem längre
"Allt är inte klart, än!"
Nej, Hoppet lever!
2014-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf