Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


DAN före DAN

 

det är tidig morgon

dan före dan

ligger kvar i sängen

vill vända mig och somna om

det går inte

det är ett måste

stiga upp

ta den nya medicinen

som jag fått för att

få mitt blodsocker att inte

gå upp och ner som det vill

så jag går upp

tar medicinen

gör i ordning kaffe

ser ut genom fönstret

det ser kallt ut

det är det också

minus 14 grader

dricker mitt kaffe

det värmer inombords

när jag ser ut i kylan

dags frukost

som jag måste äta

efter en halvtimme

efter att jag tagit medicinen

förmiddagen går

jag plockar i ordning ljus och

tändstickor som ska vara med

när jag åker till kyrkogården

det är fortfarande kallt ute

ser att bilen börjar bli is och

snö fri

så jag tar med mig det jag behöver

för att åka till kyrkogården

stavarna följer med

det är så ojämnt att gå på gången

så dom behöver jag

för att inte stiga snett och trilla omkull

det är tyst och lugnt

där på kyrkogården

jag ensam där

först går jag till fel grav

tycker det ser konstigt ut

så hittar jag rätt

det är den lilla snön som kommit

som förvillat mig

jag har två ljus med mig

i dag går det bra att tända ljusen

det blåser nästan ingenting

jag går till bilen

för att åka hem

laga lite mat

slå in julklapparna till barnbarnen

när jag ätit

blir jag så trött

precis som dagen innan

så jag lägger mig i soffan

för att se en film

den ser jag inte mycket av

somnar

sover i ett par timmar minst

när jag vaknar

vet jag nästan inte var jag är

lite kaffe gör susen

så blir julklapparna inslagna

som vanligt får dom något

jag tillverkat själv

tiden går

det blir dags för teve

jag har köpt en bingolott

som jag gör ibland

det är ett sällskap i kvällningen

kanske jag vinner något

den här gången

det har aldrig hänt tidigare

hoppas kan jag alltid

 

 

anits 23 december 2014

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-12-24 00:27



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint att få följa dig i dina förehavanden dan före dan!
2015-01-02

    Dan Myrbeck
Tack för den fina reklamen
du bjuder på!
2014-12-29

  Bibbi VIP
Tack för Din fina berättelse!
2014-12-29

  Lars Hedlin
TAck för att du delar med dig ;) kram
2014-12-28

  ResenärGenomLivet
Fint berättat om din dag...Önskar dej en God Jul...
2014-12-25

  Maria T
Så fin berättelse i juletid
2014-12-24

  Anya VIP
Vackert om ett besök på kyrkogården. God Jul!!!
2014-12-24

  Teresia Ridell
Hoppas dina drömmar uppfylles och att du får en God Jul !
2014-12-24

    ej medlem längre
Fint å trevligt berättat å God helg önskar jag!
2014-12-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP