Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poesin kompletterar verkligheten.


En Värld utöver denna



Att resa i raketer
bland stjärnor och planeter
ger, nog, ett pirr i magen --
å man rättar till kragen.

Väldigt mycket omger oss :
rusande kvasarers bloss,
många månar, grus och sand,
supernovors blåa brand.

Man finns i levande kött.
Må anden ej bli så trött,
att man dör som en fluga,
som våldgästar en stuga!

Nej, låt oss känna det 'Sting' -
som är verksamt i Allting!
Den är, ju, ändock, märklig -
planetrymden, så verklig!

Ock, Poesin är en värld --
utöver den vi ser - här!
Som ett härligt komplement -
- till Undret, som vi har känt :

Detta att vi är av liv
är en sanning, positiv...
Åtminstone BÖR så va´!
Här finns, ju, allt man vill ha!

Å, missar du Meningen,
får du försöka, - igen!
Ingen har rätt å knycka
dina Chanser till Lycka!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 309 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-27 07:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra om människan, poesin
och verkligheten
2014-12-29

  Marita Ohlquist VIP
Bra text!
Mycket att fundera på.
2014-12-28

  ResenärGenomLivet
Det känns gott att leva i poesins värld, ibland...fin text...
2014-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf