Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ANTIDOT

 

 

inga gestapostövlar

inga hippieblommor heller

ingen nazism

och ingen anarkism

jag vill stå fri från strömningar

som genomsyrat samhället

i synnerhet alla de som är en ism

inga röda fanor

inga gröna eller svarta

ingen rutten ideologi

inga valsedlar

kan ändra människan i grunden

ned med humanismens utopi!

inga filantropiska

klichéer och idéer

inga idiotiska plakat

ingen rödvinsvänster

inga nazikoryféer

inga syndikat

i denna stat

imperialismen

är det högsta/lägsta stadiet

diktatur är blod

och barbari

kollektivet inget

substitut för individen

politik

gör aldrig någon fri

fram med etiketterna

jag urinerar på dem

ni kan aldrig inge mig

respekt

friheten är större

än partiprogram och pipor

mycket större än

ditt intellekt

 

 

LARZ GUSTAFSSON    15/3 2013

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-28 17:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP