Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET SKA MOBILISERAS EN OPINION

 

Hittar man någon som är obekväm och oppositionell måste man givetvis mobilisera en opinion mot denne.

Ty så fungerar maktmänniskan. Den manipulativa människan.

Man kan inte stå ensam utan måste ha andra med sig i kampen. Själv framställer man sig som martyr och offer medan den avvikande alltid är angriparen. Ungefär som Israel lögnaktigt framställs i HAMAS-media. Kan man få massornas medlidande så har man lyckats manipulera dem. Den här sortens maktspråk har jag stött på under hela mitt vuxna liv. Det har tyvärr alltför många exponenter. Osäkra människor fyllda av komplex och hat mot dem som har en annan åsikt än de själva. Hatet kamouflerar man givetvis. Men bristfälligt. För den som inte låter sig manipuleras lyser hatet igenom kulturfernissan. Den förmår endast bristfälligt dölja vilddjuret som ständigt står redo att angripa.

Allt måste med andra ord torgföras så det verkligen står klart för alla hur god och redbar man själv är och hur usel och gemen meningsmotståndaren är - just därför att han eller hon ÄR en meningsmotståndare som har MAGE att opponera sig mot det opportuna.

 

 

LARZ GUSTAFSSON

 




Prosa av Larz Gustafsson VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-01-01 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP