Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAD DVÄLJES INOM DIG?

 

I livets

ruin går

trasig man

 

utan hopp

och tro

i orosmoln

 

kalla nätter

utan famn

att värmas i

 

flaskan

är en vän

utan frågor

 

föraktets

blickar

sårar själen

 

ingen undrar,

vad dväljes

inom dig?

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2015-01-09 17:15



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Stark, bra:

flaskan

är en vän

utan frågor


2015-01-12

  Lars Hedlin
Jätte bra framfört med känsla!
2015-01-11

  Petter Wingren
Fint men tragiskt porträtt
2015-01-11

  Alicia Stenfors
Stakas mannen.
2015-01-10

  Valter Örn VIP
Dikten speglar bra hopplösheten i ett liv som misslyckats och där flaskan ger tröst för stunden, medan ändå självföraktet sargar sinnet och ingen medmänniska finns till hands för att trösta.
2015-01-10

  M M Mannheim VIP
En fantastisk poesi!
"Flaskan
är en vän
utan frågor"
Suveränt beskrivet! Men kan också vara en ovän, eller en tröst.

2015-01-09

  Lehva VIP
Berörande och medkännande...
2015-01-09

    ej medlem längre
Orden slår rätt in i känslan.
2015-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt bra text!
Att se bortom.
2015-01-09

    ej medlem längre
Den gick rätt in!!! Starkt.
2015-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP