Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Genom Tider - - -


Skeppet närmas Hamnen



Frukten mognar i Trädets famn.
Skeppet seglar in i sin Hamn.

Dikten får sig ett namn givet --
och den blir tillägnad -- Livet!

Hundra måsar seglar i Skyn.
Små grodor hoppar, glatt, i dyn.

Anton älskar röda rosor.
Poeten präntar blå glosor.

Mäns och kvinnors Intressesfär -
är inte lika, - här som - där...

Alla mänskor är unika ~~~~
Gäller fattiga - som rika!

Vi är Dåtidens Fantomer, -
som ser döende Demoner.-

Född i Staden, kallad -- Eken!
Vem tände lågan på veken?

Skall Nånn brustna hjärtan laga?
Lyckligt Slut, -- som i en Saga?

Nu, Natten kommer - med ett Svar:--
-Ta´t lugnt, - - det finns alltid Liv, kvar!!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-01-09 20:46



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Bravo vilka härliga rader, gör en glader!
2015-01-13

  ResenärGenomLivet
Härligt diktat...jättefint...
2015-01-10

  Ronny Berk
rimriktigt tänkt och skrivet, ja !
2015-01-10
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf