Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En chimär som tär

 

Kompakt vanmakt
fastfrusna ideal
demokratins slakt
drömmen någon stal

Rättvisa på undantag
korruption som option
svält gör mången svag
är detta Guds kreation

Dekadens som känns
organiserat och förtappat
där ingen skiljelinje bränns
bland påve, präst o prins, vad jag uppsnappat  

En chimär som tär
polarisering planteras
människohavet slavkrona bär
känslan av helvetet på jorden cementeras

*

Och till en plats som denna
föder vi med berått mod våra barn
för att översvämma
jordens meningslösa grottekvarn

 




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2015-01-14 18:53



Bookmark and Share


    Jag är fan större än Sartre
Slutstycket är en brutal sanning och gör sig egentligen inte för att uttalas högt. Det gör liksom för ont att säga.
2015-01-18

  Lars Hedlin
Mycket bra rak och stark!
2015-01-16

  Marianne Räf
Bra och insiktsfullt, detta.
I synnerhet sista versen,
den föll jag för!
2015-01-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Otroligt bra och tänkvärt diktat om tillståndet i världen vi lever i. Hur ska det gå för barn och barnbarn, är en undran man ständigt ställer sig.
2015-01-15

  Anya VIP
Starkt om vår värld. Texten är som en kampsång...
2015-01-15

    Lars J
Mycket bra diktat,

"korruption som option"

Utmärkt rad detta enligt mig.

"Kompakt vanmakt
fastfrusna ideal
demokratins slakt
drömmen någon stal"

Utmärkt vers, få ord med stort budskap, tycker om!
2015-01-14

    ej medlem längre
Mycket bra om samhällets förfall.
"Bland påvar, präst och prins" är det lika illa ställt, sanningen är satt på undantag, och politikerna ljuger och bedrar oss...

2015-01-14

  Marita Ohlquist VIP
Perfekt skildring av verkligheten!
2015-01-14

    ej medlem längre
Ja. Det är sannerligen en galen plats denna jord!
Snyggt i tanke o rim!
2015-01-14

    Sefarge VIP
Som en okuvad.fri
Frisk brusande
Norrlandsälv
Är denna
Dikt!!
2015-01-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP