Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänka bakåt, - se framåt.


Lära av Livet



Tänker på den gångna Dagen,
som till mig Möda beredde.
Ville inte bli bedragen, -
- men det var just vad som skedde!

Kanske, var det mitt eget fel --
och, det på mig själv berodde?
Upptäckte, jag inte var hel -
å allt var ej som jag trodde.

Facit på hand, det har jag, nu.
Enkelt, - till Syvende och Sist!
Det frestar på va´ en mans fru...
Månget kvinns så sin Kärlek mist!

I Nöd & Lust, hon lovad var
å älskad bli, - hela Livet!
Men, strax, var där inget alls, kvar,
av allt hon tagit för Givet!

Utan, Familjelyckan svann --
nånn annanstans, än väntat var!
Nånn annan fick honom som man, -
- en sanning mindre underbar!

Dagen som kommer vill jag få -
en fullt lycklig Kärleksaffär.
Till skillnad från hur allt var, då.
Kanske, nått av Livet man lär!






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 238 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2015-01-16 20:30



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Bra reflektioner!
2015-01-19

  ResenärGenomLivet
Tycker om det du skrev först...att tänka bakåt, men se framåt...ett mycket bra råd...
2015-01-18

  ULJO
Mycket bra skrivet med snitsiga rim
2015-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf