Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Solrök

 

Likt en snöfjäril i soljus

förflyktigas våndan

 

Flyter ner i horisonten

som en stilla flod

 

för att byggas upp igen

av tillvarons råämne

 

till en väldig skyddsvall

som briserar

nästa mörka natt

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Linda CH VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 40 personer
Publicerad 2015-01-26 12:11



Bookmark and Share


  aol
Härligt förmedlad känsla
2015-04-10

  Anya VIP
Kärnfullt och mustigt. Tycker om orden du jobbar med:
briserar, råämne, snöfjäril... Mycket bra!!!
2015-02-23

  Åsa Njunjes
I eftertanke påminner mig (min tolkning av denna text) om att vi aldrig kommer undan det "inkapslade" mörkret genom att "gömma undan" det. Förr eller senare briserar vallen ändå så lika bra att släppa in ljuset i "skiten" och ta tag i det som smärtar.
2015-02-06

  Heikki Hellman
Du kan….när du skaldar alla lyssnar stilla och är förtjusta i dina ord och rader!
2015-02-01

  ResenärGenomLivet
Fin text...bra förmedlad känsla...
2015-01-28

  Eva Helene VIP
Mycket vacker och berörande text som jag som läsare kan känna mig hemma i.
2015-01-27

  Lars Hedlin
VAckert författat!
2015-01-27

    Birgersdotter VIP
Text som griper tag och berör.
2015-01-27

  Connie
Ljuvligt! Jag kan se den framför mig, snöfjärilen!
2015-01-27

  Katinka VIP
Fint med snöfjäril. Ljuset skulle inte vara ljuset utan mörkret.
2015-01-27

  Chawa VIP
Så är ljusets härliga gåva där allt av godo finns... till skillnad från mörkrets djupa dunkel... Om detta har du skaldat berörande fint.
2015-01-27

  Håkan Barck
Fint fångat!
Väldigt vackert!
2015-01-26

    ej medlem längre
Fint fångat, om dygnets timmar.
2015-01-26

    ej medlem längre
Så vackert skaldat!
2015-01-26

  bittemi VIP
Väldigt vackert formulerat!
2015-01-26

  Alicia Stenfors
Väldigt vackert!
2015-01-26

    ej medlem längre
Vackert beskrivet "lik en snöfjäril"....
Sista strofen stark.
2015-01-26

  ULJO
Ord som berör hjärtat
2015-01-26

  Ingrid Trolle
Oerhört berörande.
Håller om dig. Ge
inte upp.
2015-01-26

  Quasimodo
Den här tar på och känns trots skyddsvallar!
2015-01-26

    ej medlem längre
Dina ord hugger tag.
2015-01-26

    ADI Nehlin
fint, fint skrivet
2015-01-26

  träsnidaren
Snyggt!
2015-01-26

    ej medlem längre
Vackert formulerat!
2015-01-26

  Marita Ohlquist VIP
Känns igen.
Nätterna är värst.
Bra förmedlat.
2015-01-26

  KattenKin VIP
Vilket fint sätt våndan förflyktigas på, verkligen utsökt!
Tycker om texten, poetisk och fin!
2015-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Linda CH
Linda CH VIP