Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till mitt syskonbarn


Till dig.

Tänk vad tiden går
snart ska du återigen fylla år.
Du är mitt andra syskonbarn i ordningen
jag har haft glädjen att få finnas nära i ditt liv.
Många gånger -det känns som det var nyss
hade du bjudning i ditt rum och serverade kaffe med dopp.
Lyssna på sagor tyckte du var kul
du kunde de utantill-det gick inte att hoppa över ett enda ord.
Jag minns när det var åskväder och vi väntade ut ovädret på en ö
-du ska inte vara rädd- snart är det över så vi får fiska- -låna min napp...
Jag har fått följa dig genom åren
från att du var nyfödd till nybliven storasyster.
Genom gympauppvisningar
och sommarstugeskoj.
Jättefin kusin till mina barn
skatt och stoj och roliga bus.
Tonårstid och killar
student och flyga iväg från boet.
Du har alltid funderat och diskuterat
varit släktkär och har ett stort varmt hjärta.
Du värnar om dina vänner
där får jag också plats när du kommer hem.
Gillat att dansa, skriva och läsa
jag vet att du tycker om att läsa mina dikter.
Därför har jag gjort en liten bok till dig
med ett urval av dikter från stugan -om din farmor och farfar.
Du lilla stora fina syskonbarn
så mycket fint ryms i din själ.
Jag känner igen mig själv en del i dig
trots att du självklart är en alldeles egen unik fantastisk person.
Grattis på din stora dag
många kramar från din faster.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 567 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-01-27 21:51



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
En sådan faster skulle även jag vilja ha. Men de jag har är också bra.
2015-01-27

  ULJO
Härligt förmedlat
2015-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP