Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jesus sade inte: "Jag är en av vägarna, en av sanningarna". Han sade: "Jag är vägen, sanningen och livet; INGEN kommer till Fadern utom genom mig."


SKAPELSENS KONUNG

 





hösten betyder sommarens död
våren betyder vinterns
åtalet lockar fram domarens glöd
målet lockar fram sprinterns
varför göra teknik av allt
när det mesta ger sig självt?
löven faller när det blir kallt
någon finner sin äkta hälft


i vishet har Gud fogat samman
skapelsen sådan den är
mannen gör kvinnan till mamman
just därför att han är kär
först attraktion, sen passion och
efteråt frukten därav
två zoner blir till en zon och
liv går från vagga till grav


ändå förnekar människan Gud
sinnesförmörkelsen gör
att hon får lust att trotsa Hans bud
så att hon ständigt förstör
allt detta vackra som Han byggt upp
och överlämnat till oss
efter en listigt genomförd kupp
blev djävulen hennes boss


korset betyder syndarens död
sålunda lyder Guds råd
sången är inte "östern är röd"
utan "förunderlig nåd"
Hans tal är ljuvligt, samtidigt strängt
i strid mot det vi kallar vett
slutet blir gruvligt för den som stängt
hjärtat för erbjudandet!


LARZ GUSTAFSSON 16/9 2007

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 265 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-01 17:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP