Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vansklig Tillvaro.


Hålla sig kvar



Svårt, å veta vad som finns
där utanför den närmaste
Sfären! Kanske, går det
isbjörnar i demonstration
på Kungsgatan i sta´n,
just, nu! Deras käftar -
- röda av färskt blod?

En eldsflamma jagar
genom lagren och
Kalle Anka hoppar, livs
levande ut ur väggen -
hemma hos statsministern,
som, också, hittar herr
Nilsson inne i skafferiet!

Säkert, är att det pågår
många hemska krig, -
flickor blir utsatta för
förödande könsstympning,
människor svälter ihjäl
och oskyldiga djur torteras
i gräsliga experiment! - - -

Ja, Tillvaron är vansklig.
Man kan vara död --
på 3 rappa sekunder, -
- utan att ha hunnit nå
sina Mål och kanske ej har
blivit ett dugg klokare på
det dära med Livet...! --

Håll dig kvar, -- så länge -
som du, bara, KAN!! ~~~ ~~





Fri vers av Marianne Räf
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2015-02-07 20:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
tänkvärt talat , ja !
2015-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf