Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I detta livet.


Födelsedagar jag minns



5-årsdagen, sa Pappa att jag blivit
"Stora Damen", då de väckte mig.

6-årsdagen fick jag violer av Hans
och gräddtårta med riven choklad.

7-årsdagen bar det av till Alnön och jag
fick fina, vita spetshandskar av Farmor.

8-årsdagen var jag i Kalvsvik, Småland
å fick en liten vas av dem på bondgården.

15-årsdagen fick jag en guldring med stor
turmalinsten, som tillhört Morfarsmor.

20-årsdagen tillbringade jag på Beckis,
och allt var ett enda Hullerombuller!!

30-årsdagen celebrerades med släktingar,
hemma hos Morsan på Timrågatan, V-by.

37-årsdagen, då jag "fyllde käring" var jag
i Vimmerby på ett behandlingshem, där.

40-årsdagen fick jag en kamera och blev
blåst på 300:-, till Tjack! Jekkligt snöpligt!

50-årsdagen var det stort släktkalas och jag
fick många dagböcker o.a. i värdhuset i Sävsjö. -

60-årsdagen firades på Pappas och Kristinas
gård, Orgelverksta´n ... Jag minns alla dessa

födelsedagar, som om de var - helt nyligen...-






Fri vers av Marianne Räf
Läst 175 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-12 09:30



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Vilken kalasresa! Minnen man mår bra av.
2015-02-14

    Dan Myrbeck
Klart imponerande minne och
berättarförmåga!
2015-02-12

  Marita Ohlquist VIP
Många olika stationer på livets resa!

2015-02-12

    ej medlem längre
En riktig resa!
2015-02-12

  P-E-H
Minnen som säger mycket.
Om ett liv.

Gripande.
2015-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf