Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bitar blir porträtt

 

Som en bränd bomb slog du ner 
planterade vallmo och viol
ville överkomma, överskrida

Gapskratt ekade i natten
lusten låg i lustan
längtande allvar förlagt i morgondag

Så innerligt nära men ändå så långt ifrån
överskuggad av vardagstorn

avväpnad av dem som vaktar det avvikande






Fri vers av KattenKin VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-08-27 23:45



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Fjädervallmo?
Fin dikt!
2017-01-21

    ej medlem längre
en av de absolut bästa texter jag läst idag, urfin lyrik, rytmisk, precis som stenarna i en skön mosaiktavla..
2017-01-17

  Lars Hedlin
En fin text
2017-01-12

    Sefarge VIP
Kryptisk dikt
Som att stå
bakom sin egen
Spegelbild.Inte
se någonting
Men veta att
den finns där!
:)
2016-09-01

    Dan Myrbeck
Mera svårtolkad än vad jag just nu klarar..
2016-08-29

    ej medlem längre
Något som tydligen inte gick som det skulle...
2016-08-29

  Anya VIP
Någon som kommer insvepande som en stark vind. Påverkar och sätter spår. Slutet får mig att tänka till...vardagstorn och avväpnad. Kanske var allting inte så bra???
2016-08-28

  Blomma-Stjärna VIP
man vill skydda den lustfyllda längtande - låta överskridandet ske -- -- -- känns som ett övergrepp skedde, fast det står; överskuggad, avväpnad
2016-08-28

  Marianne Räf
Ååå, jag kan bara säga att jag tycker såå mkt om denna dikt ! ! Kram.
2016-08-28

  Marita Ohlquist VIP
Får en känsla av att någon har fråntagits sin frihet.
Min tolkning.
2016-08-28
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP