Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag gjorde det i dag

 

i dag gick jag upp extra tidigt

för att ringa till vårdcentralen

behövde prata med någon

om mina onda ben och fötter

jag ringde

fick en tid när dom skulle ringa tillbaka

nästan på minuten kom samtalet

jag blev så glad när det var en trevlig person

som ringde upp presenterade sig med namn

det är inte alltid det görs

jag berättade om mina värkande ben

mina fötter som jag inte har någon känsel i

utom dom gånger mina stortår sväller

och blir nästan dubbelt så stora

som dom vanligtvis brukar vara

hon läste i min journal

kom fram till att det är min diabetes

som orsakar mig allt obehag

det har jag nästan haft på känn

jag undrade om det inte kunde vara min reumatism

som ställde till allt obehag

visst kan det vara så

det är inte lätt att vara människa ibland

jag har sockerfötter som min läkare kallar

mina fötter

det gäller att tänka positivt

och kämpa vidare

det är inte alltid så lätt

men det går

om jag hittar på saker att göra

inte sitta hemma och tycka synd om mig själv

tycker själv jag är bra på att ta mig ut

göra saker som lättar upp

på eftermiddagen ska jag gå till frissan

hoppas bli klippt

det är länge sedan jag var dit

jag kommer säkert att känna mig

både piggare och gladare efter det

 

 

anits 18 februari 2015




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2015-02-18 15:17



Bookmark and Share


  aol
Börjar själv få diabetes tvåan mitt långtidssocker var 77 på en frisk är det 37 vet du varför det är så höga siffror på långtidssockret vad dom betyder,

2015-02-25

  ResenärGenomLivet
Så bra att du fokuserar på det positiva...det borde man göra oftare...
2015-02-21

  Ljusletaren
Ps Fin bild
2015-02-21

  Ljusletaren
Gott sinne och hälften vunnet *sant*
Värken kan mildras lite med annat tänk och det är också sant/ kram
2015-02-21

  ULJO
Ja du har ju verkligen förmågan att resa dig ur djupa gropar. Allt gott till dig och din kämparinsats
2015-02-19

  Lars Hedlin
Verkligen bra vännen! kram
2015-02-19

  Fem hjärtan VIP
Du har verkligen förmågan att plocka fram styrkan inom dig! Styrkekram!
2015-02-19

    ej medlem längre
Hoppas det ordnar sig! Jag kämpar frenetiskt med min hälsa, men försöker kurera de besvära jag har själv!
2015-02-18

    Dan Myrbeck
Låter positivt!
2015-02-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP