Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖDD PÅ NYTT

 

 

 

jag är född på nytt

till ett levande hopp

genom sanningens ord som förbliver

mörkret har nu flytt

jag har del i Kristi kropp

och det är om det som jag skriver

av allt det viktiga

som kan hända just dig

så är detta det mest centrala

jag är väldigt glad

att det hände just mig

att jag räddats från

det katastrofala

stadd på kollisionskurs

med Gud som skapat mig

hade jag anammat ateismen

tro på Jesus Kristus

var inte alls min grej

jag var hängiven kommunismen

så jag tog min tillflykt

till denna politik

mao tse-tung var största förebilden

detta kombinerat

med destruktiv musik

fyllde livet för den unge vilden

men så småningom

räckte detta inte till

och då blev ledan svår att bära

ångest grep mitt inre

och jag fann ingen tröst

ens hos mina nära och kära

en dag kulminerade

hela denna kris

dess klimax hade fyllt mig med fasa

då bad jag til Gud

det var första gången gillt

min stolthet

och mitt högmod

fick rasa

nu är allt förvandlat

och inget sig likt

nåden är mitt hopp

och min styrka

lovsången till Jesus

som räddat mitt liv

brinner utav uppriktig dyrkan

vad kan vara större

än kärleken som

Skaparen oss små

har bevisat?

våga ge respons

när Han säger Sitt: "kom!"

Hans vars namn

är upphöjt och prisat

LARZ GUSTAFSSON 080306





 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-02-22 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP