Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Slipa huden vass!"


Mänskovärde, -- Noll!



Jeremiader har hörts
ur radion, hela dagen.

De gnager i mitt hull!

Männen har fullt
upp med den
Andra Kvinnan!

Jag lämnas därhän!

Måste ha nått å göra.
Så jag skriver nått
skit på ett papper, att
ge till Världen, som
- förmodligen - inte
bryr sig, - utan vill
bränna det och sprida
askan -- för vinden !

Möter så mycken
Förmätenhet, iskyla...

Ser: Maskopi!

Försöker å lära mig
att leva med ett
förlorat mänskovärde!

Borde bli Krass !

Å, inte bry mig,-
att de EJ vill mig - väl!

Slipar min hud vass,
då jag ska bege mig
ut -- i Vinternatten!....-

Tvår mina jungfruhänder.






Fri vers (Fri form) av Marianne Räf
Läst 238 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2015-02-25 21:51



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Känns ju lite uppgiven....
2015-02-26

    ej medlem längre
Som Marita skriver, så är det just den frasen som berör. Motsägelsen, och det positiva, är ju att du fortsätter: och då visar du ditt eget människovärde.

Älskar äktheten, rakheten i denna text.


2015-02-26

  Marita Ohlquist VIP
"Försöker å lära mig att leva med ett förlorat människovärde"
Berör mitt inre.
2015-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf