Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att stundom för allmänhetens bästa förklara vilken sorts människor det finns i mera verkligheten, vad de har för möjliga intentioner, hur de verkar som funtade och hur det tar sig som form.


Det finns två slags människor




De vilka verka gå och
som vänta på något.
Bli tagna i hand och ledda till
en sorts underbar plats att njuta.

De vilka själva vill leta upp
en sådan plats,
på egen hand delvis och kanske
sökande sig sällskap längs vägen.

Och så de vilka inte tillhör någon
av grupperna därför att staten har lagar
om dem vilka människor må söka
att stödja sig på

så att deras familjer kan känna sig
som omfattade av desamma
för de medlemmar som har svårt att se
till sig själva och ta vara på sig nöjaktigt.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 531 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2015-03-10 21:37



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En del människor kallar sig gärna Bo, andra sätter Bo, på plats i plugget, andra bara gillar killar som Bo o de i sig troligen någonstans bo.... Bosatta, boende i Saltsjö Boo, eller bara i Landskrona, Öreb(r)o... (mera kramsnö i Kramfors)
2021-11-30

    Bo Bjelvehammar
det finns alla slags människor
2015-03-14

  lodjuret/seglare VIP
Den tredje kategorin, som finns med i alla sådana här val av grupperingar, är satt att vara undantaget som bekräftar regeln. Jag ser det som alltför självklart för att behöva skriva ut i rubriken.
2015-03-11

  Nanna X
då fanns det ju tre slags människor, alltså.
2015-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Bra text som sätter fart på tankarna!
2015-03-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP