Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Man är inte vad man gör - eller inte gör.


STRIKTA EDIKT



jag räknar de lyckliga stunderna blott
och tänk så många lyckliga stunder jag fått
så mycket att ha dåligt samvete för
för det ska alltid vara något som stör
jag räknar de lyckliga stunderna blott
men skuldbördan, den gör mig inte så gott
för överjaget skriker: "lydnad och plikt!
här gäller disciplin och strikta edikt!"


sen räknar jag "borde" och måsten och tvång
det blir ett digert antal och listan blir lång
så många paragrafer, så många förbud
som djävulen har torgfört och tillskrivit Gud
jag räknade lyckliga stunder, men då
kom missunsamheten och hälsade på
med måttband och pekpinnen redo igen
han framställer sig som min närmaste vän


nu har jag gjort uppror - jag gör ofta så
lät farhågorna fara och tungsinnet gå
nu unnar jag mig lättjan och avkopplingen
för alla andra tycks ju få njuta av den
jag tar notis om lyckliga stunderna blott
och förebråelser möter jag med bojkott
visst är det ganska fräckt, ganska provokativt
men som jag ser det är det enormt produktivt


LARZ GUSTAFSSON   7/3 2015






Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2015-03-07 15:37



Bookmark and Share


  mare VIP
Bravo
applåd!
2015-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP