Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farmors stunder

 

Som en trotsig trattkantarell tittar du upp
ur asfalten, säger bestämt nej åt varje grej
spolade sagoböcker flyger kors och tvärs
pillande små fingrar på fat ratar viss mat
blåser på limpmackan som den vore varm

Sjunger Lille katt, hukar ihop i blygt skratt
ettochetthalvtårings små händer mot kind
blöjan blir babyklassiker med tunggung 
med lilla näsan mot rutor vinkas det vilt
kan själv och kläder bärs stolt i hög på axel

Din elektriska uppenbarelse i mörk kalufs
ett sommarregn i sol, rörligt bakom blick
ett hösthjärtas kickstart i allt vitaminrusbus  
lagrar bitvis stunder med himmelsk prägel
fort rusar en barndom, vill njuta eftervärme




Bunden vers av KattenKin VIP
Läst 6148 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2015-03-07 20:18



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fantastiskt fin och med ett så rikt språk. Jag fylls av bilder av ett litet barn...du målar enormt fint. Tunggung i blöjan, trotsig trattkantarell, vitaminrusbus... jaa vad ska man säga. Suveränt!
2015-03-10

  Staffan Nilsson
Varm och glad.
Och snygg!
2015-03-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Känner igen mig i din på pricken-text! Farmor som jag är. Mycket fint skrivet!
2015-03-08

  Lars Hedlin
Full av liv :) Gillas!
2015-03-08

  Lehva VIP
Så mycket kärlek och så mycket energi:-). En farmor får dra sig undan. Ibland.
2015-03-07

    ej medlem längre
Så fint skrivet om lilla barnbarnet. Farmor får nog inte en ledig minut.;)
2015-03-07

    Lena Söderkvist VIP
Vardagligt men ingalunda banalt. Varmt, trevligt och kärleksfullt, tycker jag.
2015-03-07

  aol
En dikt det fräser om sticker ut jättebra man förstår den och så berörande sen
2015-03-07

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Va var det här för vrålåk till text,man bara flög iväg,ger mig 17 på att du skrev den rakt av i ett svep,inga hack där inte.
2015-03-07
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP